Yaşam

Çalıştığınız Şeyi Anında Hatırlamanızı Sağlayacak 6 Harika Taktik

Sınav zamanı geldiğinde yüzlerce öğrencinin aklına tek bir soru gelir; “Bu kadar şeyi nasıl öğrenip aklımda tutacağım?”Son haftaya kadar çalışmayı bırakan öğrenciler için genellikle Kısa sürede tüm müfredatı öğrenin, pek mümkün değil.

Hızlı öğrenmenin mümkün olmadığı durumlarda da devreye giriyor. ezberleme formülleri girer. Ezberlemenin hiçbir zaman öğrenmenin yerini alamayacağını baştan söyleyelim ama birkaç gün önce çalıştığımız konuyu ya da en son üzerinden geçtiğimiz konuyu hatırlamak için; Çeşitli ezberleme ve hatırlama yöntemleri Başvurabiliriz. Öğrendiğimiz şeylerin hatırlanmasını sağlayan yollara gelin daha yakından bakalım.

Öncelikle çalışacağınız ortamı güzel bir şekilde düzenleyin:

Sınava hazırlanırken yapmamız gereken ilk şey beynimizin sadece çalıştığımız konuya odaklanmasını sağlamaktır. Bu yüzden masanın üzerinde, hatta odada. dikkatinizi dağıtabilecek öğelerBunu ortadan kaldırmamız gerekiyor.

Çalışmak için sandalyenize oturmadan önce, Mümkün olduğu kadar çok dikkat dağıtıcı şey toplayın Geriye ise okuyacağınız kitaplar, defterleriniz ve kullandığınız teknolojik cihazlar kalıyor. Bu sayede çalışırken gözleriniz başka şeylere kaymayacak ve dikkatiniz kolay kolay dağılmayacaktır.

Bellek sarayından yararlanın (Loci yöntemi):

Hevesli Sherlock Holmes hayranları ne demek istediğimi zaten biliyor. Hatırlarsanız serinin bir bölümünde Sherlock Kendi zihninde kurduğu hafıza sarayındanBazı anılarını tekrar hatırlayarak kimsenin çözemediği bir vakayı (klasik Sherlock) çözmeyi başardı.

yer belirleme yöntemi Teoride kolay, pratikte biraz zorlayıcı Bu bir yöntemdir. Hangi iddiayı denerseniz deneyin, yeni öğrendiğiniz en küçük şeyi bile beyninizde oluşturduğunuz bir odanın çekmecesine koymalı, ihtiyacınız olursa diye saklamalısınız. Hangi çekmeceden hangi bilgiyi alabileceğinizi bilmekGereklidir.

Bu yöntemi uygulamanın en kolay yolu, bir şeyler öğrendikten sonra gözlerimizi kapatıp büyük bir saray, rezidans veya kütüphane hayal etmektir. Diyelim ki anatomi çalışıyorsunuz ve insan ayağındaki kemikleri ezberliyorsunuz. Gözlerinizi kapatın ve öğrendiklerinizi öğrenin görselleştirmeye iş. Oluşturduğunuz konutta bir dolap bulun ve bu dolaba koyun. Öğrendiğiniz bilgileri yerleştirin hayal etmek. Hangi bilgiyi hangi dolaba yerleştirdiğinizi hatırlamak size kalmıştır.

Öğrendiklerinizi gösteren bir çizelge tutun:

Kelimelerin uçtuğunu ve kelimelerin kaldığını söylemeleri boşuna değil. Günlük ve haftalık olarak okuduklarınızın bir çizelgesini tutarsanız bu çizelgeye bakarak nereye devam edeceğinizi ve önceki günlerde ne yapacağınızı belirleyebilirsiniz. Hangi bahisler beyninizi meşgul ediyor?öğreneceksiniz.

Ayrıca birçok öğretmen öğrencilerin bu tabloya bakıp kısaca tekrarla Bunu yapmayı tavsiye ediyor. Örneğin her gün yarım saat ya da bir saat bir önceki konuyu tekrarlamak pekiştirme görevi göreceğinden öğrendiğiniz her şey çok daha akılda kalıcı olacaktır.

Uzun süreli çalışma sırasında beyninizin yandığını hissediyorsanız Pomodoro tekniğini uygulayın:

Pomodore zaman yönetimi ve üretkenlikle ilgilidir en başarılı sonuçları veren Tekniklerden biridir. Genelde uygulaması son derece kolay olan Pomodore tekniğini kullanıyorum. yoğun konsantrasyon gerektirenİşyerlerinde çalışan insanlar bunu uygular.

Bu tekniği uygulamak için ihtiyacınız olan tek şey artık tüm akıllı telefonlarda bulunan zamanlayıcıdır. Zamanlayıcıyı 25 dakikaya ayarlayın ve bu 25 dakikayı ders çalışmak dışında herhangi bir şey yaparak geçirin. Asla umursama. 25 dakikanın sonunda 5 dakika ara verin ve bu mola sırasında Dikkatinizi dağıtacak ve odaklandığınız şeyden uzaklaşmanıza neden olacaktır.Farklı bir aktivite yapın.

Pomodore tekniğini uygularken süreyi kendi deneyiminize göre ayarlayın. bireysel olarak belirleyebilirsiniz. Mesela bir başkası için 25 dakika tam anlamıyla verimli olacaktır, sizin için ise 35 dakika. Mola sürelerine de siz karar verebilirsiniz (çok uzun olmaması şartıyla).

Çalışma ve mola sürelerini belirledikten sonra koyduğunuz kurallara uymanız büyük önem taşıyor. Örneğin bir gün 25 dakika çalışma, 5 dakika mola, ertesi gün 35 dakika çalışma, 10 dakika mola gibi sistemsiz bir şekilde ilerliyorsanız, Rutininizi kaybettiniz ve bunu alışkanlık haline getirmekten uzaklaştınız.Sen olacaksın.

Belirtilen süre boyunca döngüyü 4 kez tamamladıktan sonra çok daha uzun bir ara vermeniz gerekir. Diyelim ki 25 dakikalık bir çalışma süresi belirlediniz, molalar hariç 100 dakika geçtikten sonra 15-20 dakika ara verin. zihnini yenilemek için Yardımcı olacaktır. Daha detaylı anlatım için aşağıdaki içeriğimize göz atabilirsiniz:

Çalışma süreniz boyunca sosyal medyadan, telefonlardan ve bilgisayarlardan uzak durun:

Günün her anında en dikkat dağıtıcı şeylerden biri. telefonumuz ve bilgisayarımız gelir. Aralıksız bildirimler, Instagram’da kimin ne paylaştığı merak konusu, Oyunu 10 dakika oynayayım, ne olacak?diyenler…

Bunların sonu yok ve eğer kendi kendinize konuşamıyorsanız telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan dolayı ders çalışmakta zorlanacaksınız. büyük kayıplara uğramak Devam edeceksin. Bu nedenle işin ayrı bir yeri, eğlencenin ise bambaşka bir yeri olmalı.

Derse oturduğunuzda telefonunuzu hiçbir şekilde yakınınızda bulundurmamalısınız. Çok değerli bir şey olmadığı sürece telefonu sessize al ve kendinizden uzağa yerleştirin. Online eğitime geçtiğimiz bu dönemde bilgisayarı kapatmanız mümkün olmayacaktır ancak kendi iradenizi ve iradenizi koruyabilirsiniz. “Steam’i kontrol edeyim”Asla aşağıdaki gibi bir düşünceye kapılmayın:

Ders çalışmak ve uyumak arasına başka bir aktivite koymayın

Geç saatlere kadar çalıştıktan sonra çoğumuz geceyi burada geçiririz. oyunla ödüllendirerek bitirir. Ancak bunun üzerinde çalıştığımız konularla alakası yok. adaletsizlik yapmak Anlamı. Beynimiz gece uyurken kendini yeniler ve yeni öğrenilenleri filtreleyerek daha kalıcı olmasını sağlar. Öğrenilen şey ne kadar taze olursa ezberlenmesi de o kadar kolay olur.

Gece ders çalıştıktan sonra beynimizi oyun ya da başka aktivitelerle yormaya devam edersek ders çalışırken öğrendiklerimizi gözden kaçırırız. belki de en değerli parçalar uçup gidecek. Bu yüzden gece Uyumadan önce yaptığımız son şeyKesinlikle yeni bir şeyler öğrenmek ve çalışmak olmalı.

Kaynaklar: Science Daily, Arka of Memory

Benzer içeriğe de göz atabilirsiniz:

eflani-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu